Китай підозрює у корупції чиновника, відповідального за зв'язки з Тайванем

Китай підозрює у корупції чиновника, відповідального за зв'язки з Тайванем

Укрінформ
Прокуратура Китаю обвинувачує Гонг Кінгая, заступника голови китайського офісу у справах Тайваню, в хабарництві та зловживанні владою.

Про це повідомляє Reuters.

 «У короткій заяві прокурор повідомив, що Гонг зловживав своєю владою для отримання особистої вигоди та незаконно присвоїв великі грошові кошти, що означає переслідування за хабарництво», - пише Reuters.

У заяві зазначається, що чиновник чинив корупційні дії, коли обіймав різні державні посади у південно-східній китайській провінції Фуджіан, розташованої якраз навпроти Тайваню.

Reuters додає, що Гонг почав працювати у офісі зі зв’язків із Тайванем, відповідальним за вироблення державної політики стосовно цього острова, у 2013 році, а до цього усе життя будував кар’єру в уряді провінції Фуджіан. «Розслідування вчинків Гонга було розпочато правлячою Комуністичної партією у січні. Він є одним із багатьох китайських держслужбовців, яких заторкнула боротьба із корупцією, оголошена Головою КНР Сі Цзіньпіном, однак його випадок особливий, враховуючи чутливість відносин між Китаєм та Тайванем», - йдеться у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-