Ізраїль продовжить будувати поселення на Західному березі річки Йордан - міністр

Ізраїль продовжить будувати поселення на Західному березі річки Йордан - міністр

Укрінформ
Міністр освіти та діаспори Ізраїлю Нафталі Беннетт закликав в якості відповіді на резолюцію Ради безпеки ООН продовжити будівництво поселень на Західному березі річки Йордан.

"Вже найближчим часом ми зробимо кроки для поширення юрисдикції Ізраїлю на Маале-Адумім та інші області Юдеї та Самарії", - наводить його заяву DW, нагадуючи, що Беннетт є головою правою національно-релігійної партії "Байт Єгуді".

Беннетт назвав Єрусалим вічної столицею Ізраїлю і підкреслив, що резолюція Ради Безпеки ООН опиниться в "сміттєвому відрі історії".

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю відмовився виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує будівництво єврейських поселень.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про скасування офіційного візиту свого українського колеги Володимира Гройсмана у Ізраїль, а також зажадав, щоб міністерство закордонних справ країни у терміновому порядку викликало для пояснень послів країн-членів Ради Безпеки ООН.

Особливо різко ізраїльська влада розцінила рішення США, які, маючи право вето, не заблокували резолюцію. В Ізраїлі сподіваються на зміну політики Вашингтона з приходом Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-