У Румунії згадують, як при соціалізмі про Різдво говорили пошепки

У Румунії згадують, як при соціалізмі про Різдво говорили пошепки

Фото
Укрінформ
У Святвечір (Різдво в Румунії відзначають за Григоріанським календарем) румунські журналісти проводять паралелі між святкуванням Різдва за часів соціалізму, коли єдиним офіційним зимовим святом був Новий рік, і сьогоднішніми світлими Різдвяними святами.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На відміну від нинішніх часів, коли світле свято Різдва Христового входить в кожну домівку, за часів диктаторів Єлени і Ніколає Чаушеску про Різдво люди говорили пошепки і відзначали його таємно, а єдиним грудневим святом був лише Новий рік. Замість сьогоднішніх колядок тоді звучали тільки вірші, що прославляють подружжя Чаушеску», - пишуть румунські ЗМІ.

Вони нагадують, що ялинку, переважно, прикрашали паперовими іграшками, оскільки скляні не всім були по кишені, і лише зрідка хто-небудь міг дозволити собі прикрасити ялинку шоколадними цукерками. Неодмінними символами Нового року тоді також були банани та апельсини.

Діти в школах, за словами журналістів, також зустрічали Діда Мороза, але він у жодному разі не мав називатися Санта Клаусом.

Фото: Зінаїда Гурська, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-