Владі Чечні доручили набрати два батальйони для Сирії - ЗМІ

Владі Чечні доручили набрати два батальйони для Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Владі Чечні доручили сформувати два батальйони для відправлення в Сирію. Чисельність кожного підрозділу має становити 600 осіб.

Про це повідомляє "Новая газета".

Перед чеченським керівництвом поставлено завдання сформувати два батальйони по 600 осіб для відправлення в Сирію. За виконання завдання відповідає депутат Держдуми від Чечні Адам Делімханов. Рекрутинг у батальйони, за даними джерел "НГ", триває вже кілька місяців. Командиром одного з батальйонів може стати Апті Болотханов, який раніше брав участь у бойових діях на Донбасі на боці терористів.

Апті Болотханов - зліва, Олександр Захарченко - в центрі

Для набору у батальйони при районних відділах поліції створюються спеціальні роти, де військовослужбовці посилено займаються фізичною і бойовою підготовкою. Як розповів виданню родич одного з військовослужбовців, "усіх добровольців узяли, у тому числі, для можливої участі в наземній операції в Сирії".

8 грудня "Известия" і "Коммерсантъ", посилаючись на свої джерела в Міністерстві оборони, повідомили про відправлення "чеченського загону спеціального призначення" (батальйонів "Схід" і "Захід") для охорони сирійської авіабази Хмеймім, де дислоковані російські війська й авіація.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що зазначених підрозділів у республіці не існує. При цьому він не спростував, але і не підтвердив факт відправлення в Сирію чеченських військових.

Проект "Кавказ.Реалії" опублікував аматорське відео, на якому можливі бійці загону спеціального призначення готуються до відправлення в Сирію з російської бази в Ханкалі. Після появи відеороликів у соціальних мережах було порушено кримінальну справу, за якою затримано п'ять осіб. За даними видання "Кавказький вузол", 12 чеченських військовослужбовців також були звільнені через відмову їхати в Сирію. Офіційного підтвердження всієї цієї інформації немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-