Влада Австрії конфіскувала будинок Гітлера у власниці

Влада Австрії конфіскувала будинок Гітлера у власниці

Укрінформ
Влада Австрії вирішили питання про володіння будинком, в якому у 1889 році на світ з'явився Адольф Гітлер, просто експропріювала його.

Про це повідомляє німецький новинний канал N-TV.

«Будинок, в якому народився Адольф Гітлер в Браунау, тепер належить Австрійській Республіці. Національна рада переважною більшістю голосів схвалила примусове вилучення прав власності у його колишньої власниці», - йдеться в репортажі.

При цьому жінці були запропоновані «відступні», сума яких не називається.

Подальша доля будинку, у якому майбутній диктатор провів свої перші місяці життя, поки невідома. Міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка неодноразово висловлювався за знесення будівлі або її повну перебудову. Проте призначена МВС історична комісія заперечує проти знесення, щоб не давати приводу розглядати це як спробу заперечити нацизм в історії Австрії. Тепер питання використання споруди повинні вирішити між собою держава, земля і місто. Після цього буде проведено конкурс архітекторів. Відомо, що приміщення планується використовувати для державних або благодійних потреб.

Як повідомляв Укрінформ, довгі роки власниця будинку Герлінда Поммер категорично відмовлялася продавати його. Уряд, у свою чергу, прагнув не допустити перетворення будівлі в місце паломництва для неонацистів.

Фото: uapress.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-