У Чечні затримують офіцерів через кадри з відправкою військових до Сирії - ЗМІ

У Чечні затримують офіцерів через кадри з відправкою військових до Сирії - ЗМІ

Відео
Укрінформ
За фактом появи в інтернеті відео про підготовку чеченських військових до відправки в Сирію порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

«Таким чином, було поставлено під загрозу життя самих військовослужбовців, оприлюдлнили данні про переміщення підрозділів Міністерства оборони. За даним фактом порушено кримінальну справу», - повідомило джерело. 

Воно відмовилося говорити, за якою статтею розпочато розслідування. Але уточнило, що в ході дослідчої перевірки було встановлено, що командири не провели відповідну роз'яснювальну роботу з підлеглими, в результаті вони провели зйомку для особистого користування. Один з військовослужбовців поділився відео зі своїми знайомими, які виклали ролик в соцмережі.

У свою чергу співрозмовник агентства з Чечні розповів, що, за його даними, в рамках кримінальної справи вже затримано п'ять осіб, включаючи офіцера. Офіційні представники правоохоронних органів та Міноборони повідомлення про порушення кримінальної справи не коментують.

Ролик з'явився в соцмережах на початку грудня. На ньому видно безліч чеченських військовослужбовців з нашивками «військова поліція», які готуються до вильоту. З їх виступів на камеру, стає зрозуміло, що відрядження буде в Сирію. «Кавказький вузол», проаналізувавши відеозапис, прийшов до висновку, що в Сирію відправляються близько ста чеченських військових поліцейських.

Росія веде військову операцію в Сирії з вересня 2015 року. Крім авіації в операції задіяно й інші роди військ. Зокрема, як повідомлялося, військова поліція забезпечує охорону сирійської бази Хмеймим, яку використовують російські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-