Топ-республіканці розійшлися думками з Трампом щодо ролі РФ в хакерських атаках на США

Топ-республіканці розійшлися думками з Трампом щодо ролі РФ в хакерських атаках на США

Укрінформ
Одразу двоє високопоставлених представника Республіканської партії – лідер більшості в Сенаті Мітчел Макконел і спікер Палати представників Пол Райан засудили в понеділок хакерські напади на США у період виборів та підтримали ініціативу розслідувати роль Росії в цьому процесі.

На це звертає увагу впливове американське видання The New York Times.

"Очевидно, будь-яке іноземне втручання в нашу систему кібербезпеки викликає занепокоєння. Я рішуче засуджую будь-які такі спроби. До виборів директор Офісу національної розвідки оприлюднив заяву, зауваживши, що Росія керувала нещодавнім зламом електронної пошти американських посадових осіб та інституцій, включно з політичними організаціями США", - наводить видання слова впливового сенатора.

Це, зауважив він, за висновками комітетів з питань розвідки Конгресу, може бути оприлюднено відкрито без загрози викрити джерела та методи розвідки.

Спікер Палати представників Пол Райан, який також представляє Республіканську партію в Конгресі, зі свого боку заявив, що підтримує ініціативу розслідування дій Росії.

"Будь-яке іноземне втручання в наші вибори абсолютно неприйнятне. І будь-яке втручання Росії є особливо проблематичним, тому що, за президентства Путіна Росія є агресором, який постійно підриває американські інтереси", - заявив Райан.

Заяви впливових республіканців були оприлюднені після того, як обраний президент США Дональд Трамп впродовж останніх днів у заявах ЗМІ ставив під сумнів компетентність американської розвідки, а також оприлюднення ним наміру призначити на посаду держсекретаря лояльного Росії бізнесмена Рекса Тіллерсона у новій адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-