Відносини Трампа з розвідкою починаються з непорозумінь – ЗМІ

Відносини Трампа з розвідкою починаються з непорозумінь – ЗМІ

Укрінформ
Дональд Трамп відкрито ігнорує протокол проведення з ним розвідувальних брифінгів та ставить під сумнів компетентність ЦРУ, що свідчить про наявність непорозумінь та складнощів між обраним президентом і розвідувальним співтовариством США.

Це констатує в понеділок центральне американське видання USA Today.

"Небажання Дональда Трампа отримувати інформацію на щоденних брифінгах розвідки – і його грубе відкидання оцінок ЦРУ про втручання Росії в президентські вибори 2016 року – натякають на важкий початок відносин обраного президента зі спецслужбами", - йдеться в повідомленні.

Після виборів Трамп відвідав президентські брифінги тільки чотири рази, перебуваючи у постійних зустрічах з потенційними кандидатами на міністерські посади, а також займаючись справами передачі бізнесу. У неділю обраний президент зауважив, що не збирається отримувати розвідувальну інформацію частіше й після того, як складне присягу.

"Я отримую це (розвідувальні зведення – ред.), коли мені це потрібно. Я розумна людина. Мені не потрібно говорити те ж саме одними й самими словами щодня протягом наступних восьми років",- сказав Трамп у інтерв'ю телеканалу Fox News.

Прохолодне ставлення Трампа до розвідки відбувається на тлі дискусій з приводу того, що хакерський злам електронної пошти демократів під час президентської кампанії, очевидно, був частиною зусиль Росії на підтримку кандидатури Трампа.

Він заявив у неділю, що в розвідувальному співтоваристві немає консенсусу з цього питання. "Вони не впевнені. Вони борються між собою. Вони не впевнені. Це може бути Росія. Я не думаю насправді, що це так, але хто знає? Я не знаю. Вони не знають, і я не знаю", - підкреслив Трамп.

Обраний президент зауважив, коли він набуде повноважень, інформувати його будуть інші люди. "Я зробив зміни, знаєте, на самому верху. Я маю на увазі, ми будемо мати інших людей, тому що ми маємо наших людей. У них є свої люди, і у мене є велика повага до них", - сказав він.

Раніше Трамп оголосив про свій намір призначити конгресмена Майка Помпео директором ЦРУ, втім інший високий пост, директора Національної розвідки, поки залишається без призначення. Саме на цю особу покладається відповідальність за складання та подання інформації на розвідувальних брифінгах президента Барака Обами і новообраного президента Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-