В Анкарі заявляють, що все ще збираються до ЄС

В Анкарі заявляють, що все ще збираються до ЄС

Укрінформ
Європа може критикувати Туреччину, але Анкара не відмовиться від планів щодо членства в Європейському Союзі.

Про це заявив міністр Туреччини у справах Європейського Союзу Омер Челік під час турне європейськими столицями, додавши, що країни ЄС не змогли належним чином усвідомити загрозу, з якою Туреччина зіштовхнулася  під час спроби перевороту в липні, інформує Politico.

"Туреччина є європейською демократією, яка все ще бажає повноцінного членства у ЄС - без жодних "якщо", "і" та "але", - наголосив Челік.

Він додав, що Туреччина "не є державою-членом ЄС. Але історичний факт полягає у тому, що за всю історію Туреччина була сильною європейською державою".

При цьому міністр відзначив, що турецький уряд не піде на поступки тільки для того, щоб догодити західним критикам.

"Які б кроки не робила Туреччина, ми будемо продовжувати робити це в межах законів і нормативних актів", - сказав Челік.

Він також підкреслив, що Туреччину несправедливо критикують за дії, які були зроблені після спроби перевороту, а також недооцінюють зусилля країни у боротьбі із тероризмом та розселенням мігрантів.

Як повідомлялося, 24 листопада депутати Європарламенту схвалили резолюцію, в якій закликали тимчасово заморозити переговори з Туреччиною про вступ до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-