Ердоган запевняє, що турецька операція в Сирії - заради кінця правління Асада

Ердоган запевняє, що турецька операція в Сирії - заради кінця правління Асада

Укрінформ
Турецькі військові розпочали операцію в Сирії, щоб покласти кінець правлінню сирійського президента Башара Аль-Асада.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, інформує Hurriyet Daily News.

"За моїми оцінками, близько 1 мільйона людей загинули в Сирії. Ці смерті все ще тривають, без винятку для дітей, жінок і чоловіків. Де Організація Об'єднаних Націй? Що вона робить? Чи вона в Іраку? Ні. Ми повчали зберігати терпіння, але врешті-решт ми не змогли терпіти і змушені були увійти в Сирію разом з Вільною сирійською армією", - наголосив Ердоган.

Він також додав, що турецькі війська в жодному разі не претендують на сирійську землю та перебувають там для встановлення справедливості.

"Чому ми увійшли? Ми не претендуємо на сирійську землю. Питання в тому, щоб земля була віддана своїм справжнім господарям. Іншими словами, ми там для встановлення справедливості. Ми увійшли туди, щоб покласти кінець правлінню тирана Асада, який тероризує державним терором. Ми не входили з якоїсь іншої причини", - підкреслив глава Туреччини.

Як відомо, операція "Щит Євфрату", яку проводить Сирійська визвольна армія за підтримки ЗС Туреччини і сил міжнародної коаліції, очолюваної США, триває на півночі Сирії з 24 серпня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-