У Європарламенті закликали Раду ЄС прискорити надання безвізу Україні

У Європарламенті закликали Раду ЄС прискорити надання безвізу Україні

Укрінформ
У Європарламенті закликали Раду ЄС прискорити ухвалення нового механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами, що дозволить завершити візову лібералізацію для України.

Про це заявила депутат Європарламенту Анна-Марія Більдт на міжнародній конференції у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Процес візової лібералізації мав бути завершеним у листопаді. Європарламент підтримав це питання у вересні (профільний комітет – ред.), і нині ми готові домовлятися з Радою ЄС. Але, на жаль, через те, що механізм призупинення не просуваються, візова лібералізація також не просувається... Ми закликаємо Раду ЄС рухатися уперед з візової лібералізації», - наголосила європарламентарій.

Більдт високо оцінила виконання Україною усіх критеріїв на шляху скасування віз з Євросоюзом.

У свою чергу, присутній на заході колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що українська сторона виконала усі умови на шляху візової лібералізації з ЄС, відтак, нині європейська сторона повинна виконати свої зобов’язання.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок керівні інституції ЄС проведуть черговий раунд переговорів щодо погодження законопроекту із нового механізму призупинення безвізових режимів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-