Світ має засудити намагання Росії мілітаризувати Чорне море - Фріз

Світ має засудити намагання Росії мілітаризувати Чорне море - Фріз

Укрінформ
Міжнародне співтовариство має засудити намагання Росії мілітаризувати Чорноморський басейн.

Про це заявила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (фракція «Блок Петра Порошенка») на своїй сторінці у Facebook

«Додаткова мілітаризація Чорноморського басейну з боку Росії по всім напрямам, починаючи від Криму, закінчуючи Кавказом, створює ще більшу напругу в регіоні, де Кремль розв'язав вже не одну війну. Тому подібні дії мають бути засуджені міжнародним співтовариством», - написала депутат, коментуючи підписання президентом Росії Володимиром Путіним закону про ратифікацію Угоди між РФ та невизнаною Абхазією про об'єднане угруповання військ.

Депутат нагадала, що Угода передбачає порядок розгортання та застосування об'єднаного угруповання військ, деталізує призначення та організацію керівництва об'єднаним угрупованням. За умовами угоди, визначаються цілі, порядок формування, розгортання, а також об'єднання угруповань військ сил Росії та невизнаної республіки Абхазія.

«Переконана, що ратифікація угоди спрямована на легітимізацію участі російського військового контингенту в регіоні та присутності російської військової бази в Абхазії. Згідно з документом, двохтисячний контингент абхазьких ополченців переходить під командування керівництва російської бази, а рішення на застосування та фінансування здійснюється не псевдо-незалежним Сухумі, а безпосередньо Кремлем. Це нівелює будь-які заяви Москви про прагнення територій на самовизначення. Замість цього ми є свідками легітимізації військових закордонних баз, що створюються Російською Федерацією за допомогою інфільтрованого сепаратизму та де-факто захоплення територій Росією», - підкреслила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-