Новообране керівництво ПА НАТО офіційно запросять в Україну

Новообране керівництво ПА НАТО офіційно запросять в Україну

Укрінформ
Голова української делегації у Парламентській Асамблеї НАТО, народний депутат від фракції БПП Ірина Фріз планує запросити нове керівництво Асамблеї в Україну.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Планую від імені української делегації офіційно запросити новообране керівництво (ПА НАТО - ред.) до України з метою надання більш активного імпульсу двостороннім відносинам в рамках цієї організації", - зазначила парламентарій.

Фріз нагадала, що у понеділок, 21 листопада на 62-й сесії Парламентської Асамблеї НАТО було обрано новий її керівний склад.

За її словами, президентом став Паоло Аллі (Італія), який обіймав посаду віце-президента, відвідував Схід України.

"Він замінить конгресмена-республіканця Майкла Тернера (США), який доклав максимальних зусиль для зосередження уваги на питанні агресії Росії проти України. Минуло 55 років з часу, коли представник Італії очолював Асамблею", - нагадала нардеп.

Крім того, вона зауважила, що віце-президентом ПА НАТО обрано Джозефа Дея (Канада), який "готував резолюцію щодо пост-Варшавської стратегії оборони та стримування, і сприяв та підтримав усі поправки, що були внесені українською стороною".

Ще одну посаду віце-президента Асамблеї, за словами Фріз, очолила екс-міністр оборони Литви Раса Юкнявічене: "Її обрання - це реакція парламентаріїв країн-членів НАТО на агресивні виклики проти держав Балтії та свідчення готовності захищати їх, протистояти викликам. Вона була й залишається активним провайдером питань України на ПА НАТО".

Ще одним віце-президентом став представник Болгарії турецького походження Четін Казак. Він є представником Альянсу лібералів та демократів Європи.

"Особисто привітала нове керівництво з обранням та висловила надію на те, що тепер як і раніше Україна буде в центрі уваги Асамблеї. Висловила щиру подяку голові ПА пану Тернеру, який дуже багато зробив для підтримки України", - відзначила Фріз.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-