У Дрездені спалили три автівки поліції

У Дрездені спалили три автівки поліції

Укрінформ
У Дрездені, федеральна земля Саксонія, де цього року проходять основні святкування з нагоди дня Об'єднання Німеччини, зафіксовано кілька підпалів поліцейських машин.

Про це повідомляє SPIEGEL ONLINE.

«Невідомі підпалили в Дрездені кілька поліцейських автомобілів, три машини, що стояли на стоянці, не підлягають відновленню», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці виходять з того, що провина політично мотивована, пов'язана з посиленням поліцейської присутності в місті у зв'язку з урочистостями, що проходять з 1 по 3 жовтня.

 Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за підпали, що відбулися в ніч на неділю. Збитки оцінюються в десятки тисяч євро. Крім того, в ці ж години на одній з вулиць з'явилася графіті «Весь Дрезден ненавидить поліцію». У зв'язку з цим затримали підозрюваного.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в понеділок, 3 жовтня, який у ФРН відзначається як День Єдності Німеччини, в Дрездені чекають президента країни Йоахима Гаука і канцлера Ангелу Меркель, інших керівників.  У суботу в місті свята відкрилися великим народним гулянням. Протягом трьох днів дрезденців і гостей міста, яких у цей період чекають аж до 750 тисяч, проходять виставки, концерти, світлові шоу, феєрверки, ярмарки та ін. Для гарантування безпеки задіяли 2600 поліцейських, місця основних заходів обнесено 1400 бетонними блоками, які мають запобігти «сценарію Ніцци».

Запобіжні засоби зовсім не зайві, Саксонія в цілому і Дрезден зокрема є одним з основних осередків прояву неприйняття біженців, тут постійно проходять ксенофобські акції і не раз ставалися злочини на цьому грунті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-