У Німеччині біженців виявилося менше, ніж вважалось

У Німеччині біженців виявилося менше, ніж вважалось

Укрінформ
Торік до Німеччини прибуло не 1,1 млн біженців, як вважалося раніше, а на 120 тисяч менше.

Ясність до статистики вніс міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр на прес-конференції в Берліні, інформує кореспондент Укрінформу у ФРН.

«У 2015 році до нас прибули 890 тисяч біженців», - сказав де Мезьєр, уточнивши, що серед них 20 тисяч – неповнолітні без супроводу.

Цифру в 1,1 мільйона, «яка в уявленні громадськості є числом прибулих до Німеччини торік» він пояснив тим, що підрахунок вівся за так званою комп'ютерною системою EASY (Erstverteilung der Asylbegehrenden - первинний розподіл тих, хто бажає отримати притулок), в якій біженці, що прибувають у ФРН, фіксуються анонімно, без імен і паспортних даних і так само розподіляються потім по федеральних землях. Недоліком є те, що допускається подвійна реєстрація, а також не завжди фіксуються випадки, коли біженці відправляються в інші країни Європи. Міністр нагадав, що він і раніше попереджав про неточність такої статистики.

Де Мезьєр зазначив, що цього року було прийнято цілий ряд організаційних заходів і законодавчих актів щодо «поступового досягненню ясності, прозорості і стабільності, безпеки і порядку», у тому числі введення нової централізованої системи реєстрації. Всі ці заходи дали результат, свідченням чому є те, що з початку 2016 року зареєстровано всього 210 тисяч прибулих в Німеччину прохачів притулку.

«Ми рахуємо цю цифру в 210 тисяч точною», - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-