Перемога Трампа стала би подарунком для Путіна – Мадлен Олбрайт

Перемога Трампа стала би подарунком для Путіна – Мадлен Олбрайт

Укрінформ
Колишній держсекретар США Медлін Олбрайт виступила у вівторок ввечері на Загальнонаціональному з'їзді демократів у Філадельфії, закликавши американців зробити правильний вибір, який не зруйнує нинішнього світового лідерства Сполучених Штатів.

При цьому Олбрайт вщент розкритикувала кандидата від республіканців Дональда Трампа, якого назвала вибором російського президента, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Правда полягає в тому, що перемога Трампа у листопаді могла би стати подарунком для Володимира Путіна. Враховуючи той урок, який ми вивчили з останніх дій Росії, Путіну не терпиться, щоб Трамп переміг. І це має хвилювати кожного американця", - заявила колишній керівник зовнішньополітичного відомства США.

Вона наголосила, що як людина, яка втекла свого часу з прорадянської Чехословаччини від "залізної завіси", знає "що трапляється, якщо росіянам дати зелене світло".

Олбрайт підкреслила, що бачення Трампом Америки "ізольованої від світу, чужої для союзників" є катастрофою.

"Ми повинні зробити так щоб цього ніколи не сталося", - наголосила колишній держсекретар США.

За її словами, Трамп вже нашкодив країні, взявши участь у виборчій кампанії.

"Ми маємо обрати Гілларі Клінтон нашим наступним президентом", - заявила Олбрайт.

Як повідомляв Укрінформ, зараз у Сполучених Штатах виник скандал навколо крадіжки близько 20 тис. електронних листів з сервера Національного комітету Демократичної партії з метою компроментації керівництва політичної сили.

За попередніми даними, що засновуються на вивченні метаданих цих фалів, до крадіжки можуть бути причетні російські спецслужби, які вже були помічені у хакерських нападах на Білий дім, Державний департамент та інші офіційні структури Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-