Клінтон офіційно стала кандидатом від демократів на виборах президента

Клінтон офіційно стала кандидатом від демократів на виборах президента

Відео
Укрінформ
Делегати Загальнонаціональної конвенції Демократичної партії США, що триває у Філадельфії, офіційно затвердили екс-держсекретаря і першу леді США Гілларі Клінтон єдиним партійним кандидатом на подальших виборах президента країни.

При цьому колишній суперник екс-держсекретаря сенатор Берні Сандерс перервав процедуру голосування, віддавши безумовну перемогу Гілларі Клінтон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Пані голово, пропоную конвенції призупинити процедуру голосування. Пропоную, щоб усі голоси делегатів були відображені в офіційному звіті. Моя пропозиція, щоб Гілларі Клінтон була обрана в якості кандидата від Демократичної партії на пост президента Сполучених Штатів", - заявив Сандерс в момент тривалої процедури поіменного голосування.

Заява колишнього суперника Клінтон щодо демократичних праймеріз пролунала після того, як стало зрозуміло, що екс-держсекретар набрала мінімальну кількість голосів делегатів, необхідну для отримання партійної номінації. Втім, такий крок Сандерса був спрямований на те, щоб розрядити напруження, яке виникло в перший день з'їзду, коли його прихильники демонстративно відмовлялися підтримувати Гілларі Клінтон.

Таким чином, вперше в історії Сполучених Штатів номінація від партії на виборах президента країни випала жінці-політику.

Очікується, що формальна процедура прийняття Клінтон цієї номінації відбудеться ввечері четверга, в останній день роботи Загальнонаціональної конвенції Демократичної партії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-