Прихильники Сандерса не схотіли підтримувати Клінтон на з'їзді демократів

Прихильники Сандерса не схотіли підтримувати Клінтон на з'їзді демократів

Укрінформ
Прихильники сенатора Берні Сандерса, який лише недавно зійшов з президентських перегонів, зайняли жорстку позицію проти кампанії Гілларі Клінтон під час відкриття Національного з'їзду Демократичної партії у понеділок.

Захід триває у Фладельфії (штат Пенсильванія), передає Укрінформ.

"На зустрічі з делегатами, де було повно прихильників Сандерса, він намагався переконати присутніх, що Трамп (кандидат від республіканців – ред.) є небезпечним і несе загрозу Конституції, тому потрібно проголосувати за Гілларі Клінтон. Втім, у відповідь на його аргументи, натовп почав шуміти та скандувати "Ми хочемо Берні", - зазначає з цього приводу The New York Times.

Така реакція, очевидно, пов'язується з витоком в інтернеті 20 тис. електронних листів, вкрадених із серверів Національного комітету Демократичної партії. У деяких з них йдеться, що комітет партії прагнув перемоги Клінтон над Сандерсом під час праймеріз. Це змусило також голову Національного комітету демократів Деббі Вассерман-Шульц, яка була втягнута у скандал, відмовитися від своєї участі у відкритті з'їзду.

При цьому звертає на себе увагу той факт, що оприлюднення вкрадених листів відбулося після з'їзду республіканців, який також не оминув скандалів, буквально напередодні Національної конвенції Демократичної партії. Американські ЗМІ повідомили, що розслідування цього інциденту підтвердило російський слід у хакерському зламі серверів демократів, а саме "двох російських спецслужб".

Зокрема, як зазначалося, метадані оприлюднених файлів містили ознаки того, що "документи пройшли через російські комп'ютери". У цьому зв'язку в штабі демократів заявили, що росіяни діють у такий спосіб, бо зацікавлені в перемозі Трампа.

Наслідки скандалів, пов'язаних із публікацією листів спочатку самої Гілларі Клінтон, коли вона перебувала на посаді держсекретаря, а потім Національного комітету Демократичної партії, призвели до очікуваного зниження рейтингу кандидата від демократів. Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп вперше випередив Гілларі Клінтон за результатами опитувань.

Фото: www.banker.bg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-