У Німеччині посилилися радикальні настрої

У Німеччині посилилися радикальні настрої

Опитування
Укрінформ
У німецькому суспільстві посилюються радикальні настрої щодо мігрантів, власної влади і місця в історії.

Про це свідчать результати дослідження Лейпцизького університету, які були представлені у Берліні. 

«Як і раніше, дедалі більша частина населення готова принижувати і гнобити те, що вони сприймають як відмінне і чуже», - кажуть автори доповіді Олівер Декер і Ельмар Брелер.

Зокрема, згідно з їхніми даними, кожен десятий німець хотів би бачити на чолі держави сильного лідера з твердою рукою. Одинадцять відсотків переконані в «занадто сильному впливі» на всі сфери життя євреїв. Дванадцять відсотків респондентів заявили, що німці перевершують інші нації від природи.

Третина громадян вважають, що їхня країна «небезпечно переповнена іноземцями». Рівно половина опитаних - 50% - інколи відчувають себе чужими у власній країні через присутність у ній великої кількості мусульман, 41% пропонує зовсім заборонити їм в'їзд до Німеччини і 60% переконані, що більшість біженців з'явилися в ФРН зовсім не тому, що дійсно наражалися на небезпеку і переслідування на батьківщині. Про те, що при вирішенні питання про надання притулку держава «не повинна бути занадто щедрою», заявили 81% респондентів.

Не дуже доброзичливо ставляться в Німеччині і до циган (сінті та роми): 58,5% вважають, що ті часто замішані в кримінальних справах і пропонують видворяти їх, принаймні, з центрів міст. Менш лояльним стало і ставлення до теми гомосексуальності.

На тлі таких настроїв зростає підтримка правоекстремістських політсил, зокрема партії «Альтернатива для Німеччини». Також спостерігається зростання готовності до застосування сили.

Інститут готує подібні опитування-дослідження на тему авторитарних і вкрай правих настроїв кожні два роки, починаючи з 2002-го. У нинішньому взяли участь 2420 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-