Франція може продовжити надзвичайний стан до кінця Євро-2016 та Тур де Франс

Франція може продовжити надзвичайний стан до кінця Євро-2016 та Тур де Франс

Укрінформ
Уряд Франції має намір продовжити дію надзвичайного стану до кінця липня, на час завершення чемпіонату Європи з футболу Євро-2016 та щорічної світової велогонки «Тур де Франс».

Про це в ефірі телеканалу France-3 заявив прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс.

«З огляду на загрози, уряд хотів би забезпечити максимальну безпеку на запланованих спортивних заходах (Євро-2016 і Тур де Франс), що матимуть місце у Франції. Для цього ми запропонуємо продовження дії надзвичайного стану на два місяці, починаючи з 26 травня», - сказав Мануель Вальс.

За його словами, надзвичайний стан не може тривати постійно, але зважаючи на ці великі подій, в уряді вважають за необхідність продовжити його дію.

Прем'єр-міністр Франції також заявив, що офіційно про наміри уряду за результатами засідання Ради міністрів у Єлисейському палаці (Адміністрація президента) заявить міністр внутрішніх справ Бернар Казньов.

«Відповідний проект закону буде направлено на розгляд Державної ради і в парламент, чия місія полягатиме у тому, щоб проголосувати за продовження надзвичайного стану, який було уведено після терактів 13 листопада і згодом продовжено до 26 травня», - зазначив Мануель Вальс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-