Курси оборони у Фінляндії збирають все більше охочих

Курси оборони у Фінляндії збирають все більше охочих

Укрінформ
Більше 3 тисяч фінів цими вихідними візьмуть участь у добровільних оборонних курсах. теми яких варіюються від навчань на місцевості до кібербезпеки.

Як повідомляє сайт Yle, у звичайні вихідні проводиться близько десяти курсів з військової оборони.

"Спочатку поїхали з друзями просто подивитися, як і до чого, можна буде постріляти з різних видів зброї, - розповів молодий чоловік, який записався на курси ведення дій в сніжних умовах. На курсах відпрацьовують оборону підрозділів. На практиці – учасники стріляють і ходять на лижах.

Як розповідають в Національній асоціації оборонної підготовки, торік асоціація організувала 88 тисяч тренувальних днів, що на вісім тисяч більше, ніж на рік раніше. Щорічно проводиться 1900 курсів, на яких навчається близько 50 тисяч осіб. Особливо великий інтерес курси викликають серед жінок і молоді.

Мета оборонних курсів – підвищити оборонну здатність країни. За словами керівника курсів Пентті Лаатікайнена, нинішня світова обстановка і різні кризові вогнища допомагають легше набирати курсантів, ніж десять років тому. "Люди усвідомлюють ситуацію з безпекою. Сьогодні менше тих, хто сумнівається в необхідності подібної підготовки", - пояснив він.

Втім, для учасників курсів оборона – це більш широке поняття, ніж раніше, зауважує видання. Наприклад, воно включає в себе і захист довкілля, а не тільки військові аспекти. Приваблює людей і те, що на курсах вони отримують можливість спробувати себе в нових умовах, з якими в звичайному житті стикатися не доводиться.

Фото: Sini Ojanperä / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-