США закликали Росію негайно звільнити Савченко

США закликали Росію негайно звільнити Савченко

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі у п'ятницю мав розмову по телефону з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, під час якої закликав російську сторону негайно звільнити Надію Савченко, інших полонених, а також виконувати Мінські домовленості.

Про це сказав під час щоденного брифінгу в Державному департаменті США речник Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Щодо України, держсекретар Керрі закликав Росію припинити насильство вздовж лінії зіткнення з метою повної імплементації своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями, а також негайно звільнити Надію Савченко та всіх інших заручників", - зазначив офіційний представник Держдепу.

Він зауважив, що Керрі також звернув увагу на ситуацію в Сирії, висловивши "серйозні занепокоєння у зв'язку з триваючою загрозою для режиму припинення вогню в Сирії, а також необхідність для режиму Асада припинити порушення перемир'я".

Сполучені Штати очікують від Росії, що вона спонукатиме режим Асада виконувати умови припинення вогню, а США, зі свого боку, працюватимуть з опозицією, щоб домогтися того ж самого, підкреслив речник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, за його словами, Джон Керрі висловив серйозний протест у зв'язку з небезпечними маневрами, виконаними російським військовим літаком над американським есмінцем "Дональд Кук" в Балтійському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-