Норвегія скликає антикорупційний саміт через

Норвегія скликає антикорупційний саміт через "панамські папери"

Укрінформ
Міністр з питань торгівлі та промисловості Норвегії Моніка Маеланд скликає керівників крупних фірм на саміт у червні, щоб обговорити "панамські документи".

Про це повідомляє Reuters.

"Уряд Норвегії запропонував керівникам рад директорів крупних компаній поговорити про корупцію після того, як оприлюднення офшорів розширило низку звинувачень, пов’язаних з етикою деяких крупних фірм", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, розкритою журналістами, у період з 2006 по 2010 рік крупний норвезький банк DNB допоміг 40 клієнтам з різних країн відкрити офшорні компанії на Сейшельських островах. Банк вже визнав свою причетність до справи.

"Доповідати державі про свої фінанси – це особистий обов’язок клієнтів. Проте ми визнаємо, що не слід було сприяти створенню компаній, які можна було використати для уникання податків", - сказав керівник DNB Руне Б’єрке.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня журналісти оприлюднили інформацію про велику мережу тіньових грошових переказів, до якої причетні представники світової еліти. Це дослідження отримало назву "панамські документи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-