МЗС вимагає негайно звільнити українця, засудженого в Росії до 11 років

МЗС вимагає негайно звільнити українця, засудженого в Росії до 11 років

Укрінформ
МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із відмовою Верховного суду РФ у задоволенні апеляції захисту Валентина Вигівського щодо засудження до 11 років позбавлення волі.

Про це йдеться в поширеному МЗС коментарі.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із відмовою Верховного суду РФ у задоволенні апеляції захисту Валентина Вигівського на вирок Московського обласного суду, згідно з яким українця було засуджено до 11 років позбавлення волі у колонії суворого режиму", - зазначається, зокрема, в ньому.

Нагадуємо, що у вересні 2014 року Валентин Вигівський був незаконно затриманий російською окупаційною владою на тимчасово окупованій території АР Крим та обвинувачений у шпигунстві. Незважаючи на неодноразові звернення української сторони, консульські посадові особи України майже 8 місяців з часу арешту не допускалися до ув’язненого співвітчизника. Крім того, впродовж 15 місяців російські слідчі органи здійснювали на громадянина України психологічний тиск, намагаючись отримати від нього потрібні слідству свідчення та визнання провини, а судові слухання у його справі проходили у закритому режимі.

"Весь судовий процес над Валентином Вигівським, включно з його затриманням, обвинуваченням і вироком, є упередженим і політизованим, як і у решті справ громадян України, які стали політичними заручниками Кремля", - наголошує МЗС.

МЗС України вимагає від російської сторони скасувати протиправний обвинувачувальний вирок та негайно звільнити громадянина України й повернути його в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-