У Москві обговорять подальшу долю українських політв'язнів

У Москві обговорять подальшу долю українських політв'язнів

Укрінформ
Сьогодні директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга перебуватиме у Москві, де в МЗС РФ обговорить найбільш гострі питання консульського захисту громадян України та гарантування безпеки українських консульських установ на території Росії.

Про це повідомляє МЗС України, зазначаючи, що зустріч проводиться з ініціативи Києва.

В центрі уваги перебуватимуть резонансні справи про незаконне переміщення на територію РФ, а також затриманих в Росії громадян України (Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Юрій Солошенко, Валентин Вигівський).

Представники України також працюватимуть над отриманням інформації щодо військовослужбовців-громадян України, які вважаються зниклими безвісти, але, за інформацією української сторони, перебувають у пенітенціарних закладах на території Росії.

У контексті окупації Криму заплановано порушити питання передачі на материкову частину України осіб, які відбувають покарання в пенітенціарних закладах на території Криму та утримуваних під вартою громадян України, їх особистих та кримінальних справ.

Питання захисту прав дітей, які є громадянами України та проживають на території Автономної Республіки Крим і в окремих районах Донецької та Луганської областей, також включені до порядку денного зустрічі.

Крім того, будуть обговорені питання громадянства, виконання положень Віденської конвенції про консульські зносини від 24.04.1963 року та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 15.01.1993 року і дотримання прав та законних інтересів громадян України та Російської Федерації на території другої сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-