У Канаді за корупцію арештували кількох колишніх високопосадовців

У Канаді за корупцію арештували кількох колишніх високопосадовців

Укрінформ
Підрозділ по боротьбі з корупцією у канадській провінції Квебек арештував колишнього провінційного віце-прем’єра Наталі Нормандо та кількох її прибічників.

Про це на прес-конференції розповів керівник UPAC Роберт Лафреньєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці порушення – серйозні не лише тому, що протизаконні, але й тому, що загрожують принципам демократії та раціонального управління державними коштами. Нечесно та несправедливо використовувати державні контракти як політичний інструмент», - сказав Лафреньєр.

За його словами, проти Нормандо, яка посідала пост віце-прем’єра Квебеку у 2007-2011 роках, висунуто обвинувачення у змові, корупції, зловживанні довірою і хабарництві.

Правоохоронці не уточнили, про який саме епізод ідеться, але найімовірніше мова йде про 11-мільйонний контракт уряду Квебеку із компанією Роше на будівництво водоочисних споруд у провінції.

Під арешт потрапив також Марк-Іван Коте, колишній міністр охорони здоров’я та соціальних послуг Квебеку і віце-президент Роше, та двоє колишніх керівників цієї компанії.

Окрім цього за підозрою у корупції правоохоронці затримали трьох людей, пов’язаних із сепаратистською партію Блок Квебеку, серед яких і колишнього мера міста Гаспе.

Усього під варту UPAC взяв сімох осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-