Держдеп вірить у подальшу консолідацію ЄС щодо санкцій проти Росії

Держдеп вірить у подальшу консолідацію ЄС щодо санкцій проти Росії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не припиняє консультацій з країнами Європи в українському питанні та має впевненість, що ЄС і надалі матиме консолідовану позицію щодо санкцій проти Росії, поки вона не виконає всі пукти Мінської угоди.

Про це заявив у середу офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні за солідарність Європи в цьому питанні, і ми віримо, що ця солідарність продовжиться. Ми перебуваємо в постійних консультаціях з Європою щодо пошуків найкращих шляхів просування в українському питанні", - наголосив Тонер.

Він підкреслив, що Вашингтон хоче бачити лише повну імплементацію Мінська.

"Це передбачає, в тому числі, кроки, які має зробити український уряд... Але нам також необхідно побачити, як підтримувані Росією сепаратисти виконають свою частину зобов'язань – забезпечать повний доступ для спостерігачів ОБСЄ, повноцінне та стійке припинення вогню, а також відновлення контролю України над міжнародним кордоном", - наголосив представник Держдепу.

Він також зазначив, що американська сторона продовжує працювати з урядом України для того, щоб допомогти подолати політичні та економічні виклики, у тому числі, в плані виконання Києвом положень Мінська-2 щодо проведення відповідних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-