Путін прирівняв автопробіги до мітингів

Путін прирівняв автопробіги до мітингів

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок і агітаційних кубів - до пікетування. 

Про це повідомляє "Медуза".

"За неодноразове порушення закону про мітинги передбачено кримінальне покарання - до п'яти років позбавлення волі. Наприкінці лютого 2016 року законопроект було схвалено Держдумою в другому і третьому читаннях", - йдеться в повідомленні.

Документ, що вносить зміни в статті 2 і 7 Федерального закону "Про збори, мітинги, демонстрації, ходу і пікетування", розміщений на офіційному порталі правової інформації.

Президент РФ також підписав закон, що дозволяє брати участь в агітаційних кампаніях тільки зареєстрованим кандидатам, і затвердив зміни в окремі статті законів про вибори і референдуми, які у тому числі стосуються роботи спостерігачів.

Законопроект, що прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування, був підготовлений МВС РФ влітку 2015 року. У разі ухвалення законопроекту, проведення таких акцій без санкції влади загрожуватиме громадянам штрафом до 300 тисяч рублів.

Карикатура Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-