#FreeSavchenko: У польської влади вимагають санкцій проти Путіна і Ко

#FreeSavchenko: У польської влади вимагають санкцій проти Путіна і Ко

Укрінформ
Активісти, які сьогодні пікетуватимуть у Варшаві посольство Росії в Польщі, збиратимуть підписи під зверненням до польської влади про активізацію міжнародних зусиль у справі звільнення Надії Савченко і введення проти представників влади РФ, зокрема президента РФ Володимира Путіна, персональних санкцій.

Про це йдеться у тексті звернення на адресу президента, прем’єр-міністра, маршалків Сейму та Сенату Польщі, яке є в розпорядженні Укрінформу.

“Вважаємо, що у ваших руках є життя політичного в’язня і ми віримо, що ви маєте інструменти, завдяки яким можете його врятувати. Засобом для звільнення Савченко, який ми рекомендуємо, є рішучі персональні санкції, спрямовані проти тих представників режиму, які особисто доклали зусиль до її викрадення, ув’язнення, проведення обурливих психіатричних спостережень, судового процесу та винесення вироку. Ми вважаємо, що такі особи на чолі з президентом Росії Володимиром Путіним, які відкрито і брутально порушили європейські цінності, самі позбавили себе в’їзду до Євросоюзу”,- йдеться у зверненні.

У ньому висловлюється сподівання, що польська влада здійснить “швидкі і рішучі” кроки, щоб врятувати Савченко і показати, що в європейській спільноті немає місця для людей, які порушують права людини.

Нагадаємо, в середу у кількох містах Польщі - у Варшаві під російським посольством, а також у Кракові та Гданську під консульствами РФ, відбудуться акції на підтримку Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-