Україна і Туреччина провели навчання в Мармуровому морі

Україна і Туреччина провели навчання в Мармуровому морі

Укрінформ
Загін кораблів ВМС Збройних Сил України у складі фрегату «Гетьман Сагайдачний» і судна розмагнічування «Балта» провів у Мармуровому морі  спільні навчання з фрегатом ВМС Турецької Республіки.

Про це повідомляє прес-центр Командування ВМС Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook.

«У складі тактичної групи українські і турецький кораблі провели тактичне маневрування, тренування з протиповітряної оборони, з організації зв’язку, виконали інші завдання. Згідно плану спільних дій ВМС ЗС України і ВМС Турецької Республіки, передбачені також проведення спільних базових тренувань, підготовка екіпажів українських кораблів у навчальному центрі підготовки надводних сил ВМС Турецької Республіки», - йдеться у повідомленні.

Напередодні загін кораблів ВМС ЗС України на переході Чорним морем удосконалював взаємодію з літальними апаратами морської авіаційної бригади. Зокрема, були відпрацьовані посадки та злети вертольотів на палубу фрегата «Гетьман Сагайдачний». Крім того, кораблі виконали завдання в рамках операції зі забезпечення морської безпеки у Чорноморському регіоні «Чорноморська гармонія».

"Командування ВМС ЗС України надає важливого значення спільним заходам із турецькими колегами, оскільки тісна і плідна співпраця флотів двох країн зміцнює морську безпеку і додає стабільності у регіоні Чорного моря, а також сприяє якнайшвидшому опануванню українськими ВМС стандартами НАТО", - відзначили у Міноборони.

З весни 2014 року українські ВМС вперше демонструють Державний прапор України на морських просторах за межами Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-