Смерті в Альпах: студентів на небезпечний схил повів психічно хворий вчитель

Смерті в Альпах: студентів на небезпечний схил повів психічно хворий вчитель

Укрінформ
Французький викладач, який повів групу студентів Ліонської вищої школи імені Антауана де Сен-Екзюпері на заборонений для лижного спуску маршрут, внаслідок чого двоє з них та громадянин України загинули, у листопаді проходив лікування у психлікарні.

Про це пише французьке видання L`Express.

«Учитель, який повів своїх студентів на закритий для лижних спусків схил на гірськолижному курорті «Дезальп», внаслідок чого двоє з них загинули, у листопаді минулого року лише виписався з психіатричної лікарні», - повідомляє ЗМІ з посиланням на джерело наближене до розслідування.

За даними співрозмовника, викладач виписався з психлікарні та постійно вживав різні психотропні медикаменти, у т.ч. антидепресанти. Крім того, поліція з'ясувала, що за день до трагедії у Французьких Альпах, група студентів разом з цим викладачем також відвідувала небезпечний схил.

Повідомляється, що 47-річний викладач зараз перебуває під вартою у лікарні Гренобля, де був госпіталізований отримавши травму голови і переломи внаслідок сходження лавини. Слідство проводить певні паралелі з трагедією на німецьких авіалініях Germanwings, коли пілот, який перебував на психіатричному обліку, спрямував літак з пасажирами на гори.

«Як міг досвідчений викладач перш ніж йти разом з дітьми кататися на лижах не ознайомитися з прогнозом погоди та картою заборонених маршрутів. Тим більше Meteo France вранці оголосили лавинну небезпеку», - пише видання.

Раніше Укрінформу стали відомі подробиці загибелі громадянина України внаслідок сходження лавини у Французьких Альпах. Український лижник 1960-го р.н. родом з Дніпропетровська, відпочивав у Франції разом з родиною. Він був початківцем, і коли його родина розпочала спуск встановленим маршрутом підвищеної складності, чоловік вирішив приєднатися до групи студентів Ліонської вищої школи імені Антуана Сен-Екзюпері. Це й стало фатальною помилкою українця. За словами свідків трагедії, чоловік фактично загинув на очах у сина. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-