Єврокомісія не має проблем з Польщею – Юнкер

Єврокомісія не має проблем з Польщею – Юнкер

Укрінформ
Єврокомісія не має проблем з Польщею, але є запитання до деяких ініціатив нового уряду.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Єврокомісія не має проблем з Польщею. Ми маємо проблеми з деякими ініціативами нового польського уряду", - сказав Юнкер.

Він наголосив, що Польща є вагомим гравцем у Європейському Союзі, яка проказала вражаючий економічний розвиток упродовж попередніх років.

"Я переконаний, що є можливість для внесення змін до законодавства, що є в інтересах Євросоюзу і Польщі", - зазначив президент Єврокомісії.

Він також підкреслив, що всі ці процеси відбуваються відповідно до європейського законодавства.

Нагадаємо, 7 січня польський президент Анджей Дуда підписав закон, який передбачає призначення та звільнення керівників державних ЗМІ Міністерством держмайна Польщі. Провладна більшість також нещодавно ухвалила у Сеймі та Сенаті закон, що ускладнює діяльність Конституційного суду. Ці кроки були розцінені як порушення принципів верховенства права та викликали протести польської громадськості та занепокоєння ЄС.

Цього тижня Єврокомісія розпочала первинну оцінку стану верховенства права у Польщі у контексті проведення конституційної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-