Німецькі ВПС лише наполовину готові до виконання завдань - ЗМІ

Німецькі ВПС лише наполовину готові до виконання завдань - ЗМІ

Укрінформ
Напередодні відправки до Сирії шести німецьких літаків-розвідників Tornado з початку наступного року з'ясувалося, що в арсеналі таких машин бундесверу в робочому стані знаходиться менше половини.

Про це повідомляє Focus.

«Навряд чи кожен другий Tornadо знаходиться в робочому стані», - говориться в повідомленні.

Згідно з доповіддю міністерства оборони ФРН про стан основних систем озброєнь, яка й потрапила у ЗМІ, ВПС Німеччини мають у розпорядженні 93 літаки Tornado. З них 66 перебувають в експлуатації і лише 29 придатні до виконання бойових завдань, це навіть менше, ніж рік тому, коли справних машин було ще 38 одиниць. Виправданням не є і той факт, що ця модель літаків знімається з виробництва.

Втім, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн у вранішній програмі телеканалу ARD у середу заявила, що не бачить жодних проблем з відправленням до Сирії літаків-розвідників.

«30 Tornadо готові до використання, і ми повинні взяти всього 6 з них. Тобто, у нас є широкий запас», - сказала глава Бундесверу.

Як раніше повідомляло агентство, напередодні уряд Німеччини затвердив план участі країни в операції в Сирії. В середу починається обговорення в парламенті, який має винести свою ухвалу в п'ятницю.

Фото: militaryparitet.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-