Меркель підтвердила участь Німеччини у війні з

Меркель підтвердила участь Німеччини у війні з "ІДІЛ"

Укрінформ
Берлін готовий направити в Сирію майже півтори тисячі військових, літаки "Торнадо", заправники і бойовий корабель.

Про це повідомляє телеканал новин "24".

"Ми вступаємо у вже існуючий альянс по боротьбі з спільним ворогом - «Ісламською державою». Тому зараз ми погоджуємо можливість розширення мандата нашої військової місії", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Це буде найбільша німецька військова місія за кордоном. Кампанія обійдеться країні в 134 мільйони євро в рік. Поки ж уряд чекає на схвалення від німецького парламенту.

"Якщо ми дійсно говоримо про боротьбу з "Ісламською державою", то я думаю, що цей процес займе не менше 10 років. Може й більше, якщо врахувати наступний етап - відновлення всіх структур. Адже ми не можемо залишити там вакуум. І для цього солдати будуть потрібні ", - вважає голова німецької асоціації Збройних сил Андре Вустнер.

При цьому, за словами міністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляйєн, співпрацювати ні з сирійською армією, ні з російськими силами регіону німці не планують.

«Майбутнього з Асадом не буде, не буде і взаємодії з військами під командуванням Асада... Я хочу ще раз уточнити: картинки і дані про те, куди ми літаємо, перебувають виключно у розпорядженні учасників нашої коаліції на чолі з США. Вони не будуть надані Росії», – сказала міністр у прямому ефірі телеканалу N24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-