Міністр оборони Німеччини розповіла про військову місію в Сирії

Міністр оборони Німеччини розповіла про військову місію в Сирії

Укрінформ
Кількість солдатів бундесверу в Сирії обмежиться 1200, літаки даватимуть таку розвідувальну інформацію, яку навряд чи зможуть дати інші, а фрегат надійно захистить французький авіаносець.

Про це розповіла членам бундестагу міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн у середу в ході парламентських дебатів з питання участі бундесверу в діях коаліції в Сирії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Верхня межа персоналу - 1200 осіб: 300 на фрегаті, 400-500 будуть задіяні у сфері розвідки, 150 - на літаках-заправниках і 50 - у штабі», - пояснила фон дер Ляйєн.

«У нас є можливості, які навряд чи хто ще має у світі», - заявила міністр, говорячи про шість літаків-розвідників Tornado. Літаки-заправники, за її словами, зможуть обслуговувати французькі винищувачі, а фрегат - захищати французький авіаносець. За рік формальної участі ФРН у антитерористичній коаліції уперше країна братиме (у разі затвердження бундестагом) безпосередню участь у сирійській кампанії.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, зі свого боку, сказав, що «ніколи не буде військової кооперації з Асадом... Ніхто не забуває про жорстокі злочини, за які він несе відповідальність».

Міністр знову заявив про необхідність пошуку довгострокового політичного розв'язання конфлікту, військові засоби в якому грають лише додаткову роль. Обережні надії він покладає на переговори в Саудівській Аравії наступного тижня. До Різдва у Відні сторони продовжать спроби домовитися про перемир'я.

Закликаючи депутатів схвалити рішення уряду про використання сил бундесверу в операції, Штайнмайєр підкреслив: «Європа повинна разом з Францією дати загальну відповідь терору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-