Білорусь хоче позичити в МВФ $3 млрд

Білорусь хоче позичити в МВФ $3 млрд

Укрінформ
У Білорусі оголосили про бажання отримати від Міжнародного валютного фонду позику на суму у 3 мільярди доларів в обмін на деякі економічні реформи.

Як заявив на нараді уряду з участю президента білоруський прем’єр Андрій Коб’яков, така позика на 10 років мала б відсоткову ставку у 2,28 відсотка, пише «Радіо Свобода».

«Президент Олександр Лукашенко, зі свого боку, додав, що такі умови були б для Білорусі найкращим вибором із усіх можливостей, включно і з пропозицією кредиту від Росії. За його словами, під такий низький відсоток, як МВФ, Білорусі ніхто кредитів не дає, навіть росіяни», - йдеться у повідомленні.

За словами Лукашенка, в переговорах про такий кредит із представниками МВФ від дав знати, що його країна відкрита для цілої низки реформ.

«Він не сказав «ні» на жодну з вимог – ні щодо тарифів, ні щодо підвищення пенсійного віку, ні щодо зарплат», - пише видання.

Нагадаємо: менш як місяць тому на церемонії складення присяги на черговий президентський термін Лукашенко у своєму виступі відкидав заклики до структурних реформ. Тоді він заявив, що такі зміни білоруської економічної системи означатимуть і знищення її політичної системи.

Економіка Білорусі нині перебуває в занепаді. ВВП країни за перші дев’ять місяців цього року скоротився приблизно на 3,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-