Геращенко каже, що Росія вперто не бачить політики у справі Сущенка

Геращенко каже, що Росія вперто не бачить політики у справі Сущенка

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що так звана російська Феміда не визнає, що справа незаконно заарештованого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка має повністю політичне підгрунтя.

Про це вона заявила журналістам у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справа Романа Сущенка, колеги-журналіста, має повністю політичний відтінок, і очевидно, що в мене немає, як і у вас всіх, дорогі колеги-журналісти, припущення, що російська так звана Феміда може бути милосердною і правосудною і чесно визнати, що ця справа має повністю політичне підгрунтя та випустити Романа», - сказала Геращенко.

За її словами, очевидно, що Сущенко, як і інші заручники Кремля, схоплений для того, щоб поповнити лави українців, яких Росія утримує у своїх в'язницях, щоб шантажувати Україну і світ.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві".

Лефортівський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-