Міятович занепокоєна недопуском до Сущенка дружини і священиків - Фейгін

Міятович занепокоєна недопуском до Сущенка дружини і священиків - Фейгін

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила занепокоєння у зв'язку з тим, що до затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка не допускають священнослужителів УПЦ КП, а також дружину.

Про це Укрінформу розповів адвокат Сущенка Марк Фейгін.

«Як мені відомо, Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович стурбована тим, що до Романа Сущенка не допускають представників Церкви, прихожанином якої він є, а також дружину. Вона займається цим питанням», - повідомив адвокат.

Як відомо, раніше Міятович неодноразово зверталася до російської сторони у справі Сущенка. 3 жовтня вона написала листа з вимогою негайно звільнити полоненого в Москві журналіста. Російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю.

Пізніше представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ просила дозволити відвідування журналіста Укрінформу. Але 11 листопада вона отримала негативну відповідь від влади РФ, в якій вказувалося, що справа Сущенка нібито знаходиться поза межами її мандата».

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і обвинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР спростували обвинувачення ФСБ.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-