США взаємодіють з Європою, щоб передати заморожені активи РФ на благо України - Держдеп

США взаємодіють з Європою, щоб передати заморожені активи РФ на благо України - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США запевнив, що американська сторона продовжує тісну взаємодію з європейськими країнами щодо спрямування заморожених активів РФ на користь України.

З відповідною заявою виступив у четвер у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо працювати з нашими європейськими партнерами, аби забезпечити, що ті активи, які залишаються, і надалі залишатимуться замороженими, ми використаємо на благо України», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати наміри країн ЄС використати відсотки із заморожених російських коштів на військову допомогу Україні.

Читайте також: Посли ЄС схвалили надання Україні надприбутків від заморожених активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, після початку російського військового вторгнення в Україну демократичні країни світу заблокували російські фінансові активи, що перевищують суму у 300 млрд євро. Вважається, що більшість з цих активів перебувають у фінансових установах на території країн Європейського Союзу, зокрема в Бельгії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-