У селі Мироцьке на Київщині відновили зруйнований росіянами двоповерховий будинок

У селі Мироцьке на Київщині відновили зруйнований росіянами двоповерховий будинок

Фото
Укрінформ
У селі Мироцьке Бучанського району Київської області відновили зруйнований росіянами навесні 2022 року житловий двоповерховий будинок.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

Відбудований об’єкт оглянули перший заступник голови КОДА Микола Бойко, президент та засновник фонду GEM Майкл Каппоні, представниця Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг і представники Бучанської територіальної громади.

До війни у будинку мешкали 50 людей. Ворожий снаряд, що влучив у будівлю, спричинив загоряння. Вигорів верхній поверх, була зруйнована покрівля, пошкоджені фасад та місця загального користування. Також були вибиті вікна та двері, частина квартир була знищена та затоплена.

За сприяння УВКБ ООН та фонду GEM у будинку провели ряд ремонтних робіт, повністю замінили покрівлю, провели термомодернізацію та оздоблення фасаду. Крім того, благодійники відремонтували пошкоджені квартири й місця загального користування.

Читайте також: На Київщині за кошти United24 відбудують амбулаторію, пошкоджену під час окупації

Перший заступник голови КОДА наголосив, що вагомий внесок у відновлення Київської області зробили саме міжнародні партнери.

«Це чудовий приклад, коли синергія спільних зусиль приносить бажаний результат. Адже ми маємо одну мету - якнайшвидше повернути людей до своїх домівок. І сьогодні ще 16 родин Київщини можуть жити у відновлених помешканнях», - зауважив Бойко.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині міжнародні партнери допомогли відновити понад 9 тисяч об’єктів.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-