Європейській раді з міжнародних відносин представили ключові напрямки відновлення України

Європейській раді з міжнародних відносин представили ключові напрямки відновлення України

Фото
Укрінформ
Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури представила пріоритети відновлення України представникам Європейської ради з міжнародних відносин.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наша задача – врахувати виклики, спричинені повномасштабним вторгненням росії та набуттям Україною статусу кандидата на членство в ЄС. У своїй роботі ми сфокусовані на виконанні євроінтеграційних зобовʼязань України. Водночас разом з міжнародними партнерами працюємо над підвищенням інституційної спроможності територіальних громад та регіонів у розрізі проєктного менеджменту, цифровізації, антикорупції та стратегічного планування», – зазначила під час зустрічі заступниця міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

Серед ключових пріоритетів відновлення України на 2024 рік, про які йшлося під час зустрічі, – відновлення та захист енергетики, забезпечення стійкості громад, забезпечення доступу населення до базових послуг, експортна логістика, посилення реформ для забезпечення прозорості та підзвітності відбудови та лідерства громад у відбудові.

Наголошується, що Європейська рада з міжнародних відносин під час свого візиту в Україну має визначити найгостріші проблеми та інструменти їх вирішення. До складу делегації, зокрема, увійшли директор програми «Ширша Європа» ECFR, директор Istituto Affari Internazionali, директор Інституту безпеки ЄС тощо.

Читайте також: Канада виділила $230 тисяч на відновлення транспортної інфраструктури України

Як повідомлялося, Європейська комісія у понеділок, 15 квітня, ухвалила Український план, що є основою для реалізації Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки. Таке рішення відкриває можливість для здійснення регулярних платежів, які мають критично важливе значення для бюджетної підтримки України в умовах триваючої російської агресії.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-