У Службі відновлення спростували використання обладнання з РФ на будівництві магістрального водогону

У Службі відновлення спростували використання обладнання з РФ на будівництві магістрального водогону

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури спростовує інформацію про використання на будівництві магістрального водогону обладнання з РФ та Білорусі.

Про це повідомила у Фейсбуці Служба відновлення у Дніпропетровській області, передає Укрінформ. 

«У зв’язку з розповсюдженням у відкритих джерелах інформації щодо начебто «постачання на об’єкт будівництва товарів компанії Aerostar Group, до якої входять підприємства Росії, Білорусі, Казахстану, та Польщі», надаємо достовірну інформацію», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ТОВ «Вент-Сервіс», що виробляє товар під ТМ «Aerostar», є 100% українським заводом-виробником енергоефективного обладнання для вентиляції та кондиціювання приміщень. Обладнання виробництва під ТМ «Aerostar» експортується в більш як 14 країн світу і відоме на експортному ринку як обладнання, виготовлене в Україні.

Окрім власного виробництва на території України, ТОВ «Вент-Сервіс» здійснює імпорт кліматичного обладнання під власною ТМ з Китаю, яке і було відвантажено на об’єкт «Нове будівництво магістрального водогону Хортиця (ДВС 2) – Томаківка -Марганець».

Зазначене підтверджується відповідними митними деклараціями.

Читайте також: Агентство відновлення завершило улаштування трубопроводу на ділянці Томаківка - Марганець

У Службі відновлення зауважують, що до 2011 року «Вент-Сервіс» дійсно мав дочірню компанію в РФ – ООО «Аэростар МСК». Але після повномасштабного вторгнення засновники товариства прийняли рішення про вихід із бізнесу на території РФ. Вихід відбувся шляхом відчуження корпоративних прав третім особам.

Як повідомлялося, протяжність нового магістрального водогону становить 145 км. Він забезпечить водою 1,5 млн мільйона жителів регіону, які залишились без доступу до води після підриву росіянами Каховської ГЕС. Наразі у межах будівництва магістрального водогону Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури завершило улаштування трубопроводу на ділянці Хортиця Томаківка – Марганець.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-