Агентство відновлення завершило улаштування трубопроводу на ділянці Томаківка - Марганець

Агентство відновлення завершило улаштування трубопроводу на ділянці Томаківка - Марганець

Фото
Укрінформ
У межах будівництва магістрального водогону Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури завершило улаштування трубопроводу на ділянці водогону Хортиця Томаківка – Марганець.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, передає Укрінформ.

«Ми завершили улаштування трубопроводу на ділянці водогону Хортиця (ДВС 2) Томаківка – Марганець. Його довжина – 77,9 км. Збудували 6 насосних станцій, на кожній встановили по 4 насоси – 2 основних та 2 резервних. Крім того, під’єднали водогін до фільтрувальної станції», - йдеться в повідомленні.

Ділянка Хортиця (ДВС 2) Томаківка – Марганець забезпечуватиме водою другу ланку водогону Марганець – Нікополь – Покров.

Наразі тривають роботи з благоустрою територій на насосних станціях та у тих населених пунктах, де велись роботи з прокладання трубопроводу. Зокрема, розпочалися роботи з відновлення дорожнього покриття на вулицях Зелена та Ювілейна у селі Володимирівка.

В агентстві наголошують, що будівельні роботи на водогоні на завершальному етапі – труби змонтовано, насоси підʼєднано.

Читайте також: Агентство відновлення зможе створити закупівельну організацію - рішення уряду

Як повідомлялося, протяжність нового магістрального водогону становить 145 км. Він забезпечить водою 1,5 млн мільйона мешканців регіону, які залишились без доступу до води після підриву росіянами Каховської ГЕС. Після його запуску стабільне водопостачання отримають мешканці Марганця, Нікополя, Томаківки, Покрова, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів. Перша нитка водогону на ділянці Інгулець – Кряжеве запрацювала ще у серпні 2023 року.

Фото: Facebook / Агентство відновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-