Діаспора поширює вплив України і може посприяти повоєнній відбудові - глава МОМ

Діаспора поширює вплив України і може посприяти повоєнній відбудові - глава МОМ

Ексклюзив
Укрінформ
Україна поширює свій вплив у світі завдяки діаспорі, що утворилася з біженців від повномасштабного вторгнення Росії, та може використати її можливості для післявоєнної відбудови.

Про це в коментарі Укрінформу заявила генеральна директорка Міжнародної організації з міграції Емі Поуп.

“Я виросла на заході Пенсільванії, де знаходиться друга за чисельністю українська діаспора в США. І вплив діаспори поширює вплив України в усьому світі. Це дозволяє обмінюватися послугами. Це дозволяє вивчати нові навички, нові мови. У деяких випадках ви отримуєте діаспору, яка збирає кошти для підтримки людей в Україні. І в деяких випадках навіть для післявоєнної України буде важливо використати цю діаспору”, – сказала вона.

Водночас Поуп наголосила на необхідності переконатися, що повернення до України було привабливим для діаспорян, зважаючи на значні потреби в робочій силі і потребі відбудовувати економіку.

Читайте також: Більшість канадців, які допомагають Україні, не належать до діаспори - голова благодійної фундації

Першим питання для повернення людей до України генеральна директорка МОМ назвала безпеку та захист. “Це ключ. Люди хочуть безпеки і потрібно співпрацювати з ними заради відновлення, визначити можливості для бізнесу, а потім допомогти їм їх отримати”, – додала Поуп.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральною директоркою Міжнародної організації з міграції Емі Поуп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-