Відбудова України: координаторка ООН каже, що жінки мають брати участь у рішеннях на всіх рівнях

Відбудова України: координаторка ООН каже, що жінки мають брати участь у рішеннях на всіх рівнях

Укрінформ
У процесі відбудови України жінки мають бути широко представлені не лише під час обговорення, а й при ухваленні рішень на місцевому, регіональному та вищому рівнях.

Про це заявила координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун під час дискусії на тему: «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Процес вступу до ЄС та виконання Цілей сталого розвитку - це можливість досягти більшого прогресу на шляху досягнення гендерної рівності… Але ми сьогодні дуже багато говоримо про різні аспекти відновлення та відбудови, і нам треба пересвідчитися, що жінки широко представлені не лише під час обговорення, а й при ухваленні рішень на місцевому, регіональному та вищому рівнях», - сказала Браун.

Вона додала, що ООН планує підтримати європейських партнерів у підготовці до Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Берліні 11 червня.

«Ми хотіли б бачити серед учасників розмови про відновлення і чоловіків, і жінок також, бо сьогодні в Україні склалися чудові умови для досягнення відчутного прогресу в питанні гендерної рівності», - зазначила координаторка ООН.

Читайте також: Делегація з України обговорила в ООН гендерну політику в контексті відбудови

Як повідомлялося, важливою частиною Конференції з відновлення України 2024 (URC2024) у Берліні 11-12 червня цього року стане професійний форум відновлення, спрямований на досягнення конкретного результату у встановленні контактів між українськими, німецькими та міжнародними зацікавленими сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-