Україна отримає €100 мільйонів за проєктом «HOME. Компенсація за знищене майно»

Україна отримає €100 мільйонів за проєктом «HOME. Компенсація за знищене майно»

Укрінформ
Україна отримає 100 млн євро кредиту від Банку Розвитку Ради Європи у межах проєкту “HOME. Компенсація за знищене майно”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що з 25 по 26 березня заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова взяла участь у засіданні Адміністративної Ради Банку Розвитку Ради Європи (БРРЄ), як офіційний представник від України.

Під час засідання Адміністративної Ради Банку було представлено новий проєкт «НОМЕ. Компенсація за знищене майно», який передбачає надання Україні кредиту обсягом 100 млн євро. За результатами обговорення проєкт було підтримано та затверджено Адміністративною Радою БРРЄ.

Житловий сектор залишається одним із найбільш постраждалих внаслідок війни – загальні збитки оцінюються майже у 50 млрд доларів США. Ефективна реалізація проєкту HOME допоможе Уряду надавати необхідну допомогу громадянам, домівки яких було зруйновано або пошкоджено внаслідок бойових дій. У рамках проєкту передбачено надання компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло. Новий проєкт для України дозволить громадянам, які отримали компенсації за знищені домівки, якнайшвидше повернутись до звичного життя”, – зазначила Зикова.

Реалізацію проєкту HOME буде здійснено у межах чинного законодавства, зокрема, Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій обʼєктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених збройною агресією рф проти України» та за допомогою послуги «єВідновлення».

Це дозволить громадянам подавати запити та отримувати відповідні сертифікати на компенсацію за пошкоджене майно. Після автоматизованої перевірки заяву на отримання сертифікату буде опрацьовувати та схвалювати спеціальна Державна комісія з компенсації. Увесь перебіг розгляду заяви можна буде бачити у мобільному застосунку Дія.

Читайте також: Власники старого житлового фонду зможуть розраховувати на більші суми компенсації

“Це вже другий проєкт для України, який Банк виносить на схвалення Адміністративною радою менш ніж за рік після приєднання України до БРРЄ, що свідчить про довіру до України як до партнера. Україна продовжує активну роботу над реалізацією спільних проєктів з Банком і прагне надалі поглиблювати двосторонню співпрацю. Переконана, що сильна командна робота сприятиме досягненню наших спільних довгострокових політичних та економічних цілей”, – сказала Зикова.

Як повідомлялось, у червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-