Шуляк: 95% угод із купівлі житла за коштом єВідновлення - це вторинний ринок

Шуляк: 95% угод із купівлі житла за коштом єВідновлення - це вторинний ринок

Укрінформ
Наразі 95% угод, які укладають українці щодо придбання житла коштами програми «єВідновлення», - це вторинний ринок.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, передає кореспондент Укрінформу.

«95% угод, які ми сьогодні бачимо, - це вторинний ринок. Тому що люди, які не мають зараз житла, бо воно зруйноване, хочуть максимально швидко отримати домівку, де вони можуть розмістити свою родину. Тому вони обирають поки що вторинний ринок», - зазначила Шуляк.

Народна депутатка зазначила, що на первинному ринку попитом користуються ті квартири, які вже збудовані і де зроблений первинний ремонт.

За її словами, наразі на житлові сертифікати є великий запит.

Читайте також: За програмою «єВідновлення» вже 1214 родин отримали нове житло

«Зараз ми очікуємо наступний етап програми – коли люди мають зруйновані приватні будинки, але не хочуть брати житловий сертифікат, а хочуть мати гроші, щоб на своїй ділянці відбудувати будинок. Зараз ми вже бачимо тисячі (таких – ред.) заявок. Працюють відповідні комісії при органах місцевого самоврядування, формуються відповідні цільові кошти, і ми очікуємо, що скоро буде налагоджена виплата саме за цим етапом програми», - додала Шуляк.

Вона поінформувала, що понад 50% зруйнованого житла - це приватний сектор і дуже велика кількість українців хоче відбудовуватися на цих земділянках.

Як повідомлялося, Україна очікує отримати грантові кошти на програму «єВідновлення» від Світового банку вже цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-