За програмою «єВідновлення» вже 1214 родин отримали нове житло

За програмою «єВідновлення» вже 1214 родин отримали нове житло

Укрінформ
За програмою «єВідновлення» вже 1214 українських родин отримали нове житло.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, передає кореспондент Укрінформу.

«Програмі «Євідновлення» вже рівно рік, як вона почала працювати, з моменту ухвалення у другому читанні відповідного закону, який підписав Президент. Якщо говорити про кількість сімей, які скористалися житловими сертифікатами і отримали нову домівку, то станом на сьогодні вже 1214 таких сімей отримали (нове житло – ред.)», - заявила вона.

За словами Шуляк, станом на сьогодні при органах місцевого самоврядування створено понад 600 комісій, які обробляють ці заяви.

Народна депутатка поінформувала, що наразі вони зафіксували понад 10 тисяч поданих заяв по всій Україні на отримання житлових сертифікатів.

«Із них понад 4 тисячі було сформовано (житлових сертифікатів – ред.). Але розуміємо, що це ще невелика кількість тих людей, які подають такі заяви. І хочу звернутися до українців, які користуються такою програмою: вони мають обов’язково право власності на своє житло зареєструвати у Держреєстрі речових прав», - розповіла Шуляк.

Вона підтвердила, що якщо та чи інша людина, навіть якщо вона вже отримала житловий сертифікат, хоче дочекатися звільнення окупованої території, то вона може відтермінувати придбання житла до того часу, як територія буде звільнена від росіян.

«Є єдине обмеження – коли вже людина скористалася сертифікатом, і придбала нову домівку, то така нова домівка не може продаватися протягом 5 років. Це таке обмеження, яке ми вводили спеціально, щоб люди максимально все ж таки залишалися в Україні, працювали тут, купували тут житло для себе», - сказала народна депутатка.

Читайте також: Кабмін розподілив виділені кошти з Фонду ліквідації на проєкти відновлення

Як повідомлялося, 5 березня Шуляк поінформувала, що вже 1000 українських родин придбали нове житло за програмою єВідновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-