Київська ОВА планує розірвати договори з двома підрядниками, які зривають графіки відбудови

Київська ОВА планує розірвати договори з двома підрядниками, які зривають графіки відбудови

Укрінформ
Київська обласна військова адміністрація планує розірвати договори з двома підрядниками, які зривають графіки відбудови приватних будинків, зруйнованих російськими військами.

Про це очільник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці за підсумками засідання групи «Прозорість та підзвітність», передає Укрінформ.

Учасники засідання обговорили відбудову за кошти області 93 приватних будинків, а також низки укриттів. Детально розглянули питання по кожному об'єкту.

За словами Кравченка, далеко не всі підрядники дотримуються графіків та належної якості робіт, дехто не реагує і на зауваження технагляду. Відсоток виконання робіт на низці об'єктів є занадто низьким.

«Терпіти зневажливе ставлення підрядників до своїх зобов'язань ми більше не будемо. Перетворювати в довгобуди об'єкти ніхто не дасть. Нині є всі умови, щоб вчасно та якісно виконувати всю роботу. З тими, хто цього не робить – будемо прощатися. Вже цього року люди повинні нарешті вʼїхати до своїх нових домівок», – заявив голова ОВА.

Як зазначив він, по кожному об’єкту вже затверджені дати, коли підрядники мають завершити роботи та здати будинки в експлуатацію.

Щодо укриттів, за даними Кравченка, на багатьох об'єктах відсоток виконання робіт досить високий. На сьогодні в області будують дев'ять укриттів, більшість із яких – для шкіл і дитячих садочків.

Читайте також: Якщо не допомогти Україні з відбудовою, кількість біженців зросте в рази - Мінінфраструктури

«Всі проблемні питання, які виникають в процесі, намагаємося вирішувати оперативно. Контроль за всіма об'єктами дуже прискіпливий. Вчергове застеріг підрядників від намагань завищення цін на послуги та будівельні матеріали. Використовувати неефективно кошти, особливо в умовах війни, не дозволю», – додав очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні спецкомісія Київської ОВА перевірила 31 об'єкт, який відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та United24.

Фото: Руслан Кравченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-