Спецкомісія перевірила відбудову 31 об'єкта на Київщині

Спецкомісія перевірила відбудову 31 об'єкта на Київщині

Відео
Укрінформ
Спецкомісія Київської обласної військової адміністрації, яка контролює прозорість та якість відбудови, перевірила 31 об'єкт, що відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та UNITED24.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, для забезпечення прозорості та підзвітності всіх процесів спеціальна комісія, до якої входять і представники правоохоронних органів, ретельно перевіряє об’єкти.

Цього тижня перевірили відбудову двох закладів освіти коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії: дитсадка "Веселка" у Гостомелі та початкової школи з дитячим підрозділом у Ворзелі.

Як зауважив Кравченко, в Гостомелі у будівлі дитячого садочка реалізують ще один окремий проєкт – облаштування повноцінного сучасного укриття.

“Будівництво на Київщині надійних сховищ – один із наших пріоритетів”, - наголосив начальник КОВА. Так, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету облаштовуємо 22 укриття, де замовником робіт є КОВА. Основна їх частина – в школах та дитячих садках різних громад. На 20 об’єктах роботи вже ведуться. Це окремі проєкти. Укриття облаштовуємо і за іншими програмами.

За участі технагляду, Держпраці, облгазу, ПРООН, Спостережної ради з питань відбудови та робочої групи “Прозорість та підзвітність” провели наради з підрядниками. Пройшлися по кожному об'єкту, який відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, UNITED24 та відповідно до обласних програм з облаштування укриттів і будівництва приватних будинків.

Частину об’єктів здадуть цього року, ще частину – наступного. На жаль, є випадки, коли підрядники ігнорують зауваження. Але якщо до кінця року основна частина недоліків не буде виправлена – їх чекає розірвання договорів.

Читайте також: На Київщині перевірили процес відбудови двох навчальних закладів

За словами Кравченка, контроль та перевірка об’єктів відбудови будуть продовжені. Відновлювальні процеси на всіх етапах – від проєктної документації до здачі в експлуатацію – будуть повністю відкриті та прозорі.

“За неякісну роботу кошти ніхто не отримуватиме. В умовах війни ефективність витрачання коштів контролюватиму ще більш прискіпливо. Будь-які корупційні складові мають бути виключені”, - наголосив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській обласній військовій адміністрації відбувся цикл нарад із підрядниками, які беруть участь у відновленні об’єктів, що відбудовуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та відповідно до обласних програм з облаштування укриттів і будівництва приватних будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-